Open menu

Heerlijk gegeten bij Olivijn in Haarlem

Gisteravond was een bijzondere avond..We waren uitgenodigd om te komen genieten van een avond Olivijn. Niet alleen was het bijzonder vanwege de prachtige gerechten op mijn eigen serviesgoed want godallemachtig wat kan die Menno Post koken! Smaken zo mooi gecombineerd en uitgebalanceerd waardoor je elke hap met alle aandacht wilt proeven. 

Daar zaten we dan..en misschien kwam het door de rust en de ontspannen sfeer die het restaurant en het bedienend personeel uitstraalde dat ik even een momentje van bezinning had. 

Hier is het begonnen, mijn nieuwe carrière. Met het ontwerp van 1 bord voor Menno. 

3 jaar geleden zat ik midden in een moeilijk afscheid van een prachtige horecazaak en het leven wat daarbij hoorde. Een prachtig vak waarbij ons team voelde als een familie. Allemaal met hart en ziel voor hetzelfde doel.

Nu kan ik zeggen, het was een goede beslissing. Niet alleen van 24/7 hollen en vliegen, hectiek en stress naar een redelijk normaal, druk werkend bestaan maar ook is er weer tijd voor leuke gesprekken aan de keukentafel thuis en weet ik weer wat er in de koppies van mijn kinderen omgaat. Ondertussen begon ik met het maken van serviesgoed wat ik voor ons eigen restaurant wel zocht maar nooit echt kon vinden. 

En daar kwam de oproep op Facebook van Menno voor een speciaal bord, waarin ik getagd werd door onze voormalige chef Laurent Stuifzand en voormalig vaste gast Ronald Roos. 

En nu..nu zat ik daar dus te genieten van al die gerechten in en op mijn eigen borden en kommen. Elk stuk is meerdere keren door mijn handen gegaan...kneden, vormen, afwerken, schuren, glazuren, stoken, inpakken...

En zie hier het resultaat! Een enorm gevoel van voldoening en zo blij dat ik met mijn ontwerpen toch iets kan bijdragen aan het zo mooie horeca-vak. Inmiddels heb ik serviesgoed mogen maken voor diverse prachtige horeca-locaties en particulieren. Zelfs tot ver buiten Europa!

Ik beoefen een geweldig mooi vak waarin ik al mijn creativiteit en liefde kan leggen. En het voordeel is dat ik weet hoe het er achter de schermen aan toe gaat in de horeca. Naast mooi moet het serviesgoed ook sterk, spoelmachinebestendig, niet te zwaar en liefst stapelbaar zijn. 

Mijn zoon heeft mij eens gezegd dat hij van ons heeft meegekregen dat je altijd opnieuw kunt beginnen. En dat vind ik heel mooi. Want het is waar.

Menno Olivijn en team, bedankt voor een geweldige avond en dit kleine momentje van bezinning

Naar het overzicht